Tips, ekspertindblik og et gratis webinar.
Hej og velkommen til ugens nyhedsbrev fra Skovkortet 👋🏻
I denne uge dykker vi ned i et emne, der ligger mange skovforvaltere og ejere nært. For hvordan balancerer man en skov, der både skal bruges til produktion og har fokus på bæredygtighed, samtidig med at man har et lokalsamfund, der gerne vil bruge skoven til aktiviteter?
Dertil har vi både et webinar, en dejlig nyhed og lidt hjælp til at dokumentere jeres bæredygtighedstiltag med til jer.
Tusind tak, fordi du læser med!
💬 I denne uges udgave:
Så er der kun tilbage at hælde kaffe i koppen, læne dig tilbage og lade pegefingeren føre dig videre her i ugens nyhedsbrev ☕️
For fire år siden satte Kasper Henricksen sig i direktørstolen for Overgaard Gods. Med stillingen fulgte ikke blot ansvaret for århundrede gamle bygninger, men også lige knap 1.000 hektar produktionsskov, som både politi, cykelryttere, museer og ryttere gerne vil nyde godt af.
Samtidig stod han med en produktionsskov, der er en del af en forretning. Kasper Henricksen arbejder hver dag fokuseret på at balancere borgerinteresser med en sund forretning og en skov, der passer på biodiversiteten.
Læs hele artiklen, hvor vi dykker ned i:
PS: Vil du dele din ekspertise eller historie indenfor skovdrift? Så send en mail til ji@skovkortet.dk.
Med Skovkortet kan du klare meget. I sidste webinar gav vi en indflyvning til det mest basale, mens vi i dette webinar vil demonstrere alle de nye og mest avancerede funktioner i Skovkortet. På bare 30 minutter taler vi om prognose-analyser som input til 10-års planer, aldersfordelinger, udvidet brug af kategorier og afslutter med projekt- og opgavestyring.
Som altid tager vi udgangspunkt i konkrete eksempler, så du efterfølgende kan anvende de samme funktioner på dine egne ejendomme.
Helt lavpraktisk kommer vi omkring:
Webinaret er for dig, der er professionel skovforvalter eller ambitiøs skovejer og ønsker at tage aktivt ejerskab over dine ejendomme og fremtid.
Dato: 8. maj
Tidspunkt: 13.00-13.30
Langt de fleste skovejere og -forvaltere, vi snakker med hos Skovkortet, bekymrer sig om naturen. De er opmærksomme på at tage hensyn til biodiversiteten og passe på skoven, så den også står der de næste mange år.
Alligevel oplever vi, at mange ikke får dokumenteret og certificeret deres egne bæredygtighedstiltag. Med 110 andre opgaver, der skal ordnes, er den ekstra dokumentation ikke altid det øverste på tjeklisten.
Hos Skovkortet er vi medlemmer af både PEFC og FSC. Vi gør dokumentationen, der er nødvendig for at få disse certificeringer, langt nemmere for vores brugere. På den måde mindsker vi en af de største barrierer for at blive certificeret.
Læs mere om PEFC certificeringen her.
Læs mere om FSC certificeringen her.
For en uge siden gik Dansk Skovforening, Skovdyrkerne, Hedeselskabet samt Træ- og Møbelindustrien i luften med kampagnen “Takket være skoven”. Kampagnen har til formål at sætte fokus på værdien af et aktivt skovbrug og alle de positive aspekter, som skoven bidrager med.
I de kommende uger kan du støde på både avisannoncer i de store dagblade såvel som webannoncer på flere af de store nyhedsmedier online. Du kan læse meget mere om den nye kampagne her.
Så del det gerne med en ven eller kollega.
Har du andet på hjerte? Så besvar blot denne email med dine kommentarer 🤗
Vi ses i din indbakke igen om 14 dage 👋
Du ønskes en fantastisk uge i skoven.
- Jens Isbak