Hej og velkommen til ugens nyhedsbrev fra Skovkortet 👋🏻
Denne uge sætter vi fokus på et emne, der bliver stadig vigtigere i skovforvaltning: borgerinddragelse.
Offentlighedens bevidsthed om skovens udnyttelse, drift og biodiversitet er stigende, og det samme er deres holdninger til, hvordan vores skove bør forvaltes. Men hvordan integrerer vi borgernes input effektivt i vores arbejde?
Kristoffer Bruun fra Kalundborg Kommune deler sine erfaringer, og vi præsenterer en større rapport fra RUC om emnet. Derudover tilbyder vi et nyt webinar, introducerer en forbedring af Skovkortet og fremhæver et spændende samarbejde mellem to af vores kunder.
Tusind tak, fordi du læser med!
💬 I denne uges udgave:
Så læn dig tilbage, hæld noget koldt i glasset og lad os komme i gang med denne uges nyhedsbrev 🌳
“Hov, hvorfor slog i græsset der?”
Det er et spørgsmål, som Kristoffer Bruun og hans kollegaer har skulle forholde sig til flere gange, end han selv kan tælle til. Kristoffer Bruun er forstkandidat og arbejder med at få endnu mere borgerinddragelse i arbejdet med deres naturforvaltning. Det har både sine fordele og ulemper.
I denne uges artikel deler Kristoffer Bruun ud af, hvordan de arbejder med aktivt at kommunikere om deres valg – og tager borgernes input med i deres arbejde i hverdagen.
Læs hele artiklen, hvor vi dykker ned i:
🌳 Læs vores interview med Kristoffer Bruun her 🌳
Når arealerne flyder mere og mere sammen, og der er mange hensyn, der skal tages, så kan selv den mest garvede skovforvalter miste pusten. I denne uges webinar vil jeg vise dig alsidigheden i Skovkortet, og hvordan du kan bruge programmet, når de klassiske metoder kommer til kort.
Programmet for webinaret bliver:
Det er lavet til dig, der oplever, at du bliver udfordret af de mange hensyn, der skal balanceres i skovforvaltningen – og gerne vil have en lidt nemmere hverdag.
Efter webinaret vil du være i stand til at bruge en række alternative dokumentationsfunktioner i Skovkortet, der vil lette din hverdag efterfølgende.
Dato: 5. juni 2024
Tidspunkt: 13.00-13.30
Vi ved, at naturen kræver plads – og at der er brug for flere sammenhængende naturområder. Disse projekter berører selvsagt mange borgere. Men gennem tiden er der ikke lavet mange undersøgelser af borgerinddragelse vedrørende større naturprojekter.
… men for et stykke tid siden udkom Roskilde Universitet med en rapport, der netop undersøger borgerinddragelse i udvikling og forvaltning af større naturområder.
Rapporten indeholder en række læringer og anbefalinger til at forbedre borgerinddragelse fremadrettet.
Vi bliver altid glade, når vi kan se, at to af vores kunder laver projekter sammen. Ikke mindst når det drejer sig om rejsning af cirka 100 hektar skov. Skovrejsningen er en del af samlet 10.000 hektar skov, som Lego-familiens investeringsselskab KIRKBI vil rejse.De har afsat op mod to milliarder kroner til hele projektet - og når det er fuldendt, vil det være Danmarks største skovrejsning.
Kortfilterfunktionen har fået en ordentlig overhaling, så den nu kan filtrere kort med flere kategorier mere effektivt. En ny vigtig funktion er 🔗-knappen.
Hvis AKTIV (lyser) – her vises alt på kortet, indtil en kategori fjernes. Dette er nyttigt, når du ønsker at se mange kategorier på kortet, men for eksempel ikke ønsker at se alle jagtregistreringer 🦌
Hvis INAKTIV (lyser ikke) – her fjernes et emne først, når samtlige kategorier er slået fra. Et godt brugsscenarie her er, når du for eksempel ønsker at se alle biodiversitetsarealer og ikke ønsker at se andet end dem 🦋
Se mig vise det i praksis her.
Så del det gerne med en ven eller kollega.
Har du andet på hjerte? Så besvar blot denne email med dine kommentarer 🤗
Vi ses i din indbakke igen om 14 dage 👋
Du ønskes en fantastisk uge i skoven.
- Jens Isbak